Een stevige en historische bezinningsweg

De Franciscaanse voetreis van Florence via Assisi naar Rome is 563 kilometer lang en door Kees Roodenburg in zijn routebeschrijving verdeeld over 34 dagetappes. Wij lopen deze tocht in 2014 met als start de mooie oude stad Assisi, stad van de heilige Franciscus.

Gemiddeld stijgen we per etappe 500 m en dalen we 500 m. Het is echt een tocht voor ervaren pelgrims door hoofdzakelijk bergachtig terrein. Een deel van de route slingert zich over uitlopers van de Apennijnen met mooie uitzichten over Toscane, Umbrië en Lazio.

Onze route gaat over paden en wegen die Franciscus van Assisi waarschijnlijk heeft belopen. Hij hield van de natuur en liep bij voorkeur door fraaie landschappen. Kerken, kloosters, kapelletjes en grotten markeren de plekken waar hij 800 jaren geleden is geweest.
We overnachten menigmaal in een franciscanenklooster en leren gaandeweg Franciscus beter kennen. We maken kennis met zijn Zonnelied, met zijn geloofsgenote Clara en met de vele grotten en andere ongemakkelijke plaatsen waar Franciscus zich ter meditatie terugtrok.

Lees hier meer over de Franciscaanse voetreis.