In augustus 2020 beginnen we in het mooie Lochem aan een zevendaags ‘wandelrondje' door de Achterhoek. We lopen de eerste dag over de Lochemse berg en het prachtige gebouw van het voormalige tramstation in Barchem, langs de Witte Wiev'n Koele door het bos naar Borculo.

Na bezichtiging van het interessante stadje lopen we door naar het eindpunt van die dag: Ruurlo met zijn imposante kasteel.

We slapen op een goed adres van Vrienden op de Fiets.

De volgende dag lopen we door het boerenland en met een rust bij het historische kasteel Slangenburg de 28 km naar Doetinchem.

Hanzestad Doesburg

Dan komt - na een dagje miezerregen- de leuke oude hanzestad Doesburg aan de beurt. We genieten van de vele middeleeuwse gebouwen, waaronder de oudste herberg van Nederland, van de oude hofjes en uite-

raard van het befaamde mosterdmuseum waar nog steeds Doesburgse grove mosterd wordt gemaakt. Een aanrader!

Dan gaat het langs de IJssel en met de pont naar Dieren, waar we door de bossen koers zetten naar de etappeplaats Brummen.

De vijfde dag bereiken we de vermaarde hanzestad Zutphen. Dat is genieten; er is nog heel veel ouds bewaard gebleven in de binnenstad. Bij de 's Gravenhof, het oudste bestuurscentrum van NL, in de mooie oude hofjes en op de marktstraten zoals de Zaadmarkt, de Houtmarkt en de Groenmarkt met z’n Wijnhuistoren.

Rivier De Berkel

De volgende twee dagen lopen we langs het mooie riviertje de Berkel via Warnsveld en Almen naar Laren en ons eindpunt Lochem.

De cirkel is rond. We hebben zeven heerlijke wandeldagen gehad en erg genoten van de mooie Graafschap in de gastvrije Achterhoek met het prachtige coulisselandschap. 150 kilometers lang genieten van een weldadig stukje Gelderse schoonheid.